Ukinitev plačljivih parkirišč – Obisk četrtne skupnosti Posavje

Članica SMC Mojca Ifko Pinosa je dne 7.11.2018 na obisk v četrtno skupnost Posavje povabila kandidata za župana dr. Dragana Matića in ekipo SMC ter jim predstavila izzive za nov mandat.

V četrtni skupnosti Posavje je bilo v preteklih mandatih sprejetih nekaj rešitev glede cestnega prometa, ki so potrebne novega premisleka in novih rešitev v soglasju s stanovalci, saj te rešitve najbolj vplivajo prav na njihovo kakovost bivanja. Prav zato bomo v SMC močno okrepili vpliv četrtnih skupnosti pri odločanju v mestnem svetu na način uvedbe participativnega proračuna in večjega soodločanja pri sprejemanju prostorskih načrtov.

Ureditev asfaltnih površin na Bratovševi ploščadi

Prebivalci Bratovševe ploščadi si najbolj želijo sanacije površin v naselju, saj je asfaltna ploščad na  Bratovševi ploščadi polna izboklin, ki so nevarne za pešce in kolesarje. Pojavljajo se razpoke, skozi katere zamaka v garaže in ugreznine, v katerih se nabirajo meteorne vode in naredijo ploščad v času dežja in zmrzali skorajda neprehodno.

Ukinitev plačljivih parkirišč

Ureditev parkirišč za rezidente. MOL je uredil in zaprl parkirišče ob železniški postaji Ježica, kar je pritisk na parkirišča ob blokih še povečalo. Možnost mesečnih najemov je omejena in bistveno dražja od letnih dovolilnic za parkiranje v centru mesta. Sprašujemo se, na kateri pravni osnovi je parkirišče plačljivo, saj je ta lokacija izven obroča obvoznice in je kot takšna rešitev nekaj posebnega.