Podpora Dragana Matića in SMC Ljubljana prebivalcem Rožne doline na protestu dne 11.10.2018

Dragan Matić in SMC Ljubljana sta ponovno podprla prebivalce Rožne doline na protestu dne 11-10-2018.

Prebivalci Rožne doline že več let opozarjajo na alarmantne težave, ki jih povzroča nepremišljena pozidava z novimi stavbnimi kompleksi v tem delu mesta.
Rožna dolina je poplavno območje, ki je hkrati močno izpostavljeno poplavam zaradi meteornih vod. Gradnja novih in novih podzemnih garaž posega v tokove »visečih« voda, ki so v Rožni dolini že na globini 2–3 m, in s tem povečuje poplavno nevarnost za vse okoliške prebivalce. Letos se je tudi izkazalo, da je mešana kanalizacija v Rožni dolini poddimenzionirana, tako da je zaradi dosedanjih novogradenj zalila številne kleti v Rožni dolini z meteornimi in fekalnimi vodami že trikrat ob le malo večjem nalivu.

 

Izjava Dragana Matića:

“Eden od temeljev mojega programa je večje soodločanje občanov in tesen dialog mestne oblasti z vsemi četrtnimi skupnostmi.

Danes sem ponovno podprl prebivalce četrtne skupnosti Rožnik, ki si že več let neuspešno prizadevajo preprečiti nadaljevanje nepremišljenih pozidav z novimi stavbnimi kompleksi in podzemnimi garažami v tem delu mesta, ki so že povzročile težave s poplavami meteornih vod.”

 

Eden od temeljev mojega programa je večje soodločanje občanov in tesen dialog mestne oblasti z vsemi četrtnimi…

Objavil/a Dragan Matić dne Četrtek, 11. oktober 2018