Izjava Dragana Matića ob začetku del na Cukrarni

“Danes sem se s kolegom Matejem Javornikom udeležil slovesnosti ob pričetku obnove nekdanje ljubljanske tovarne sladkorja – Cukrarne.

Po zaključku del bo v Cukrarni galerijski prostor – Galerija Cukrarna, ki bo obsegal več kot 2500 m2, kar je posebno pomembna pridobitev, saj bo lahko odslej Ljubljana gostila tudi odmevnejše in večje razstave.

Veseli me, da bo prišlo do realizacije projekta, za katerega se je posebej zavzela vlada Mira Cerarja in odraža tesno sodelovanje med mestom in državo. Brez tega sodelovanja prenovitve Cukrarne ne bi bilo. Na ta način postaja Ljubljana prava metropola, ki se bo po vseh merilih lahko postavila ob bok vsem ostalim kulturnim prestolnicam Evrope. Tak galerijski prostor pomeni ne samo razširitev možnosti za razstave velikega formata, ampak razširja tudi mesto kulture same v naši družbi, približuje kulturo vsakomur in spreminja javno mnenje glede nje.

V tem smislu gre za objekt, ki nikakor ni le mestnega pač pa nacionalnega pomena in si takih investicij v Ljubljani želim še več.”


#boljezaljubljano #cukrarna #ljubljana

Danes sem se s kolegom Matejem Javornikom udeležil slovesnosti ob pričetku obnove nekdanje ljubljanske tovarne sladkorja…

Objavil/a Dragan Matić dne Sreda, 10. oktober 2018