Protest v Rožni Dolini

Prebivalci Rožne doline že več let opozarjajo na alarmantne težave, ki jih povzroča nepremišljena pozidava z novimi stavbnimi kompleksi v tem delu mesta.
Olepševalno društvo Rožna dolina in Civilna iniciativa Rožna dolina sta zato danes pripravila protestni shod, na katerem so MOL odločno pozvali k prenehanju načrtovanja in izvedbe tovrstnih pozidav. Tako kot poprej, sta se jim danes pridružila Petra Ložar in Dr. Dragan Matić.
Rožna dolina je poplavno območje, ki je hkrati močno izpostavljeno poplavam zaradi meteornih vod. Gradnja novih in novih podzemnih garaž posega v tokove »visečih« voda, ki so v Rožni dolini že na globini 2–3 m, in s tem povečuje poplavno nevarnost za vse okoliške prebivalce. Letos se je tudi izkazalo, da je mešana kanalizacija v Rožni dolini poddimenzionirana, tako da je zaradi dosedanjih novogradenj zalila številne kleti v Rožni dolini z meteornimi in fekalnimi vodami že trikrat ob le malo večjem nalivu.
#ljubljana #roznadolina #rožnadolina#DraganMatić #PetraLožar #SMCMOL#SMCLjubljana #StrankaSMC#mestnaobcinaljubljana #poplavevLjubljani

Prebivalci Rožna Dolina že več let opozarjajo na alarmantne težave, ki jih povzroča nepremišljena pozidava z novimi…

Objavil/a SMC Ljubljana dne Četrtek, 27. september 2018