Naša vizija Ljubljane

 

Spoštovane Ljubljančanke, cenjeni Ljubljančani,

Ljubljana je ljubljena in je naša. Mestu, v katerem živimo, želimo vse najboljše, s tem pa tudi njegovim prebivalkam in prebivalcem. Za dobro, polno in varno življenje v Ljubljani lahko marsikaj storimo. Povezani in aktivni. Vsi, s solidarnostjo do ranljivejših in odrinjenih. Povsod, enakomerno, od središča do robov.

V lokalnem odboru SMC Ljubljana si zastavljamo številna vprašanja o kakovosti življenja meščanov in meščank, predvsem pa o preudarnem in transparentnem gospodarjenju z vsemi potenciali našega mesta. Ali daje mesto dovolj priložnosti za razvoj podjetništva in dragocena delovna mesta, tukaj in zdaj? Nudi pogoje za internacionalizacijo gospodarstva in obrti? Znamo izkoristiti znanje in mu pomagati, da se uveljavi? Ali je v mestu poskrbljeno za tiste, ki potrebujejo dolgotrajno oskrbo? Kako dobro skrbimo za medgeneracijsko sodelovanje? Kako povezujemo znanje in modrost starejših z zagnanostjo in vedoželjnostjo mladih? Se o kakovosti našega bivanja pogovarjamo skupaj in vemo, kaj moramo narediti za to, da bodo vsi prebivalci Ljubljane varno in kakovostno živeli? Kaj lahko še storimo v podporo Zeleni Ljubljani? Kako dostopna je kultura v mestu? Kakšna je vizija Ljubljane na področju profesionalne in ljubiteljske kulture? Zmoremo zagotoviti kakovostne in dostopne rekreativne površine in prostore? Znamo podpreti športno ekipo, ki bo realizirala vrhunske rezultate?

V sodelovanju z vami in vsemi drugimi ključnimi akterji neprestano pripravljamo odgovore in iščemo rešitve. Pridružite se nam!